גראם מסאלה
|
|
שם לועזי : Garam Masala
גראם מסאלה, הוא שמה של תערובת התבלינים היבשה, הנפוצה ביותר בהודו, שמקורה בצפון המדינה. משמעות השם גראם מסאלה, הוא תערובת (מסאלה) חמה (גראם), לא על שום חריפותה, אלא משום שהיא מורכבת מתבלינים המחממים את הגוף על פי הרפואה ההודית והרפואה המזרחית. תערובת הגראם מסאלה, מורכבת לרוב מתבלינים שלמים, שנקלו יחדיו ונטחנו דק לאבקה, כמו תרמילי הל, גרגירי כמון, ציפורן, פלפל שחור, עלי דפנה, אגוז מוסקט, כוכבי אניס וגרגירי כוסברה. בכל אזור בהודו, נוכל למצוא גרסה מעט אחרת של התבלין הפופולרי. השימוש בגראם מסלה הוא כתבלין יחיד או בתוספת תבלינים נוספים, ומקובל להוסיפו לתבשילי אורז עוף וכבש, אך גם לקינוחים שונים או לתה.
מתכון גראם מסאלה:
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
2 כפות גרגירי הל
2 מקלות קינמון
1/2 כפית גרגירי פלפל שחור שלם
1/2 כפית ציפורן שלם
1/2 כפית זרעי קימל (לא חובה)
4 עלי דפנה
1/4 כפית אגוז מוסקט. הכנה:
קולים את כל התבלינים משך כ- 3 דקות על מחבת חמה, ומערבבים כל העת. כשהתערובת מוכנה, מצננים, טוחנים במטחנת קפה ושומרים בכלי אטום.
שמות נוספים : גרם מסאלה, גאראם מסאלה
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|