חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

גראם מסאלה

שם לועזי : Garam Masala

גראם מסאלה גראם מסאלה, הוא שמה של תערובת התבלינים היבשה, הנפוצה ביותר בהודו, שמקורה בצפון המדינה. משמעות השם גראם מסאלה, הוא תערובת (מסאלה) חמה (גראם), לא על שום חריפותה, אלא משום שהיא מורכבת מתבלינים המחממים את הגוף על פי הרפואה ההודית והרפואה המזרחית. תערובת הגראם מסאלה, מורכבת לרוב מתבלינים שלמים, שנקלו יחדיו ונטחנו דק לאבקה, כמו תרמילי הל, גרגירי כמון, ציפורן, פלפל שחור, עלי דפנה, אגוז מוסקט, כוכבי אניס וגרגירי כוסברה. בכל אזור בהודו, נוכל למצוא גרסה מעט אחרת של התבלין הפופולרי. השימוש בגראם מסלה הוא כתבלין יחיד או בתוספת תבלינים נוספים, ומקובל להוסיפו לתבשילי אורז עוף וכבש, אך גם לקינוחים שונים או לתה. מתכון גראם מסאלה: 1 כפית זרעי כמון 1 כפית זרעי כוסברה 2 כפות גרגירי הל 2 מקלות קינמון 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור שלם 1/2 כפית ציפורן שלם 1/2 כפית זרעי קימל (לא חובה) 4 עלי דפנה 1/4 כפית אגוז מוסקט. הכנה: קולים את כל התבלינים משך כ- 3 דקות על מחבת חמה, ומערבבים כל העת. כשהתערובת מוכנה, מצננים, טוחנים במטחנת קפה ושומרים בכלי אטום.
שמות נוספים : גרם מסאלה, גאראם מסאלה



מתכונים ומידע נוסף:
מתכון גארם מסאלה
מתכון נאן הודי במילוי תפוחי אדמה



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים